Indiszkrét

A világ legértékesebb autómárkái

2019. november 07. 20:56 - kurrek

golf8_34-front-700x467.jpg

Idén is összeállításra került a világ legértékesebb autómárkáinak listája. A 16. éve első helyet megszerző Toyota-t idén sem tudta egyik márka sem lekörözni, így ismét ők állhatnak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Az adatok alapján az autóipar összteljesítménye javult, a mezőny nagy része stabil lábakon áll. A Best Global Brands listán minden eddiginél erősebb teljesítménnyel zárt a Toyota, amely sorban a tizenhatodik alkalommal végzett az autógyártók élén.

A rangsor felállítása során figyelembe veszik többek között a vállalatok pénzügyi mutatóit, hogy mennyire képes megtartani az ügyfeleit az adott márka, illetve azt is vizsgálják, hogy milyen mértékben befolyásolja a vásárlói döntéseket az adott vállalat.

A százas listán az autógyártók összértéke 4,96%-kall erősödött a tavalyi eredményhez képest. A két éve még 77. helyre emelkedő, majd onnan alig két év alatt 22 helyet zuhanó Harley-Davidsont is ide vesszük, akkor az eredmény 3%-ra domlik. Egyetlen más ipari szegmens sem mutatott ilyen szerény növekedést, de még ezzel a 15 szereplővel is az autóipar a legnépesebb szektor a Top 100-as listán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr6115293562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása