Indiszkrét

Nicolas Cage most lesz csak igazán Nicolas Cage.

2019. november 17. 19:08 - Jahn Izabella

nicolas-cage_1.jpg

Nicolas Cage készen áll arra, hogy kissé felpezsdítse ugyanakkor feje tetjére állítsa a metadráma fogalmát. A műfaj lényege, hogy egy dráma központi témája maga a dráma. Hasonlóan lehet elképzelni, mint az ars poetica esetében a költészetet. A The Unbearable Weight of Massive Talent c. film esetében pedig frappáns módon Nicolas Cage is épp egy ilyen szerepbe lép, hisz maga játssza el múltbéli fiktív énjét.

A Ghosted - Parás Páros c. sorozat alkotói, Tom Gormican és Kevin Etten által írott forgatókönyv már jó ideje meg lett köröztetve. Aztán gondoltak egyet: miért is ne kérhetnék fel magát Nicolas Cage-et a főszerepre? Most pedig már kijelenthető, hogy a Lionsgate a tárgyalások végső fázisába ért a projekt landoltatásához a The Hollywood Repoter értesülései szerint. Így aztán Cage a 2011-es A szellemlovas: A bosszú ereje után most tér vissza először az igazi, nagyszabású stúdiófilmekhez.

A film elsősorban a színész karrierjére, korábbi projektjeire, szerepléseire reflektál ( Ál/arc; Tolvajtempó; Las Vegas, végállomás). Cage '90-es évekbeli alteregója egy Tarantino-filmbe szeretne szenvedélyesen bekerülni, azonban lányával való zűrös kapcsolatát is rendezni igyekszik. Mindeközben annak lehetünk fültanúi, hogy Nicolas Cage oltogatja fiatal önmagát, amiért oly sok csapnivaló szerepet vállalt el. Erőlködései ráadásul nem értek révbe. Hatalmas adósságokat halmozott fel. Éppen emiatt egy 'kis' fizetségért cserébe bevállalja, hogy részt vesz egy rajongó mexikói milliárdos születésnapi buliján. Nos, igen...mire asszociál az ember egy mexikói milliárdosról? Talált, süllyedt. A csávó egy drogbáró. Mellesleg ő tartja túszként az egyik helyi elnökjelölt lányát. És itt bogózik csak igazán be a történet. A CIA-nek nagyon fáj a foga a túszt érintő infórmációkra. Ezért megkérik szerencsétlen főhősünket, hogy jelentsen nekik...

Hogyan tovább? Részletek, időpontok egyelőre még nincsenek a láthatáron. A türelmetlenkedőknek azonban várja a novemberi Primal, illetve a januárban érkező Color Out of Space szintén Cage barátunk asszisztálásával.

Most már csak az izgat, mennyire is elviselhetetlen az az óriási tehetség. Őszintén, nem tudom mire is céloznak ezzel a címmel, még sosem akadt dolgom efféle problémákkal. Biztos szar lehet.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr9315309936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.11.18. 19:10:04

Ez kb olyan mintha megncsinálnák a JCVD amerikai remake-jét...

Jahn Izabella 2019.11.18. 20:29:58

@Ződ2000: Ki tudja mit hoz a jövő! :D
süti beállítások módosítása