Indiszkrét

Vészhelyzet Kaliforniában

2020. március 05. 20:35 - kurrek

coronavirus-california_wide-0a7d007e30be527ea16ee32ff796a024b088da9b.jpg

Az eddigi közel 96 ezer regisztrált koronavírusos beteg nagy része Kínában él. Bár 80 ezer emberről van szó, a halottak száma átlépte a 3000 főt. A második legtöbb halálesetet Olaszországból jelentették, ám Ázsia és Európa mellett Amerikából is folyamatosan érkeznek az aggasztó hírek.

Európában Franciaországban, Spanyolországban és San Marinoban szedett már halálos áldozatot a vírus. Az Egyesült Államokban elhelyezkedő Kalifornia államban a demokrata kormányzó, Gavin Newson hirdetett vészhelyzetet. A hét közepére 53 fertőzöttet regisztráltak, és bejelentették, hogy megvan az első halálos áldozatuk is. Egy idős, betegségektől szenvedő ember vesztette életét nemrég. 

Nem csak Amerikából érkeztek aggasztó hírek. Ausztráliában egy orvosi konferencia résztvevőjét diagnosztizálták koronavírussal, így most a többi résztvevő doktort próbálják elérni, hogy megvizsgálhassák őket. Iránban pedig közelít a 100-hoz a halálos áldozatok száma. Emellett pedig közel 3000 fertőzöttről számoltak be. Sajnos a vírus egyre több helyen üti fel a fejét, és vannak országok, amelyek nincsenek felkészülve a betegek kezelésére és a fertőzés megállítására sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr5915504726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása