Indiszkrét

Soha nem látott árcsökkenés

2020. március 16. 13:47 - kurrek

nincs_cim_lgc.jpg

Március 18-án ismét hatalmasat esik a benzin és a gázolaj ára. Ma reggel a holtankoljak.hu nevű portál írta meg, hogy szerdától 20 forinttal esik a benzin és 15 forinttal a gázolaj ára. 

A Brent hordónkénti ára a múlt héten egy nap alatt több mint tíz dollárt csökkent. Ilyen mértékű csökkenésre közel harminc éve nem volt példa, de akkor az Iraki háború miatt történt a rendkívüli esés. Miután Szaúd-Arábia árháborút indított az oroszok ellen, így próbálnak nyomást gyakorolni rájuk. Ennek hosszútávú hatásai lehetnek, de ezt márciusban még nem fogjuk teljesen érezni. 

Ha mindez nem lenne elég, akkor ott van még a koronavírus, ami folyamatosan alacsony szinten tartja az olaj árát. Európában és a világ többi országában is egyre radikálisabb intézkedéseket hoznak a fertőzések miatt, így folyamatosan csökken az olaj iránti kereslet. Az emberek nem utazhatnak, a repülés szintén korlátotozott, de több országban a tömegközelekedést is leállították. Ennek hatására esik egyre jobban az olaj és a benzin ára. 

A 95-ös átlagára 328 forintra változik, míg egy liter gázolajat már 345 forintért is kaphatunk majd szerdától.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr1215525884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása