Indiszkrét

Elhalasztott filmpremierek, leállt forgatások

2020. március 22. 11:04 - kurrek

jag_cz_movie_theater_retro_shutterstock_594132752-1523990060-9711.jpg

Bár a koronavírus először a turizmusra volt óriási hatással, szépen sorban minden piacot érintett. A filmipar szinte teljesen leállt, így rengeteg mozi premierjét halasztották el, illetve világszerte minden forgatást leállítottak. Folyamatosan jöttek a hírek ezekről az alkotásokról, amiket most össze is gyűjtöttünk.

Mivel a legtöbb országban korlátozott kapacitással működnek a mozik - vagy be is zártak - szépen lassan minden tavaszi premiert elhalasztottak. A 007: Nincs idő meghalni áprilisban debütált volna, de az MGM novemberre halasztotta a bemutatót. Később érkezik a Nyúl Péter 2. része - várhatóan augusztusban -, de a Blue Story, a The Lovebirds, a The Truth , a Hang nélkül 2., Az új mutánsok, az Antlers, illetve a Disney idei nagy dobása, a Mulan premierje is későbbre került. A legnagyobb vesztes a Halálos iramban 9. része, amely csak jövő áprilisban érkezik a mozikba.

A premierek eltolása mellett természetesen a forgatások miatt is fájhat a készítők feje. A kis hableány élőszereplős változatát jövő héten kezdték volna forgatni az Egyesült Királyságban, de erre most jó ideig nem kerül majd sor. Emellett a Bros, a Peter Pan & Wendy, a Nightmare Alley, az Elvis Presley-film, a Mission: Impossible 7, a Jurassic Park: Dominion, illetve a Batman stábját is hazaküldték. Idén karácsonykor került volna mozikba a Reszkessetek, betörők! rebootja, ám valószínű, hogy ez sem valósul majd meg.

A Harry Potter rajongók is szomorkodhatnak, hiszen a Legendás állatok és megfigyelésük 3. része már így is sokat csúszott a forgatókönyv miatt, de most már az is kétséges, hogy a 2021-es premier megvalósulhat-e. A film forgatása jövő héten kezdődött volna az Egyesült Királyságban. 

A Sony is leállította - legalább két hétre - az új Hamupipőke-feldolgozás forgatását, így valószínű, hogy ennek bemutatója is késni fog. 

Áll továbbá a The Card Counter, amelynek főszereplői Oscar Isaac, Tye Sheridan és Willam Dafoe, illetve a Mátrix 4. részének forgatásait is leállították Németországban - egyelőre határozatlan időre. Az Avatar 2. része is készült volna, ám a vírus miatt elhalasztották az új-zélandi forgatásokat. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr8915542012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása