Indiszkrét

Teljes karantén alatt Olaszország

2020. március 10. 12:48 - kurrek

italy_virus_outbreak669481688109.jpg

Vasárnap még csak észak Lombardia tartományban volt érvényben teljes karantén, ezt követően 15 városban rendeltek el vesztegzárat, amik miatt a lakosság nagy része otthon tölti az elkövetkezendő időszakot. A lakóterületet kizárólag nyoós indokkal lehet elhagyni. 

Guiseppe Conte olasz miniszterelnök még aznap éjszaka aláírta, így az kedd reggel életbe is lépett. A karantén a jelenlegi helyzet alapján április 3-ig tart, addig az iskolás és az óvodák is szünetelnek. 

A kormányfő hozzátette, hogy innentől egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi intézkedések vonatkoznak. Felszólította az olaszokat, hogy maradjanak otthon és ne mozduljanak ki a lakásokból, csak ha nagyon muszáj. Ha mégis kénytelenek lennének az utcára menni, akkor is kerüljék a csoportos találkozókat. A lakóhelyet csak akkor hagyhatják el, ha arra engedélyt kapnak. Felfüggesztették továbbá az olasz labdarúgó-bajnokságot is. A korlátozás 60 millió ember életére lesz hatással Olaszországon belül. Az ellenőrzéseket keddtől kezdik meg az egész országban, a reptereken, vasútállomásokon és az autópályákon egyaránt.

Mivel a fertőzöttek száma rohamosan növekedik, meg kell állítani a terjedését. Napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált betegek száma, a halálos áldozatok száma pedig hamarosan elérheti az 500 főt

 

Töb országban jelenetősen megnőtt a fertőzöttek száma. Dél-Kóreában 165 új esetet és 3 halálos áldozatot, Iránban közel 600 beteget és 43 halálos áldozatot regisztráltak egy nap alatt. De sajnos Európában sem jobb a helyzet, hiszen Franciaországban 203 új fertőzöttet jelentettek, Németországban 135, míg Spanyolországban 555 új betegről számoltak be. 

A betegség jelentősen kihat a turizmusra. A WizzAir és a Ryanair teljesen leállította az olaszországi járatait. A közlemény szerint április 3-tól egy gép sem közlekedik közvetlenül az országba. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr1015513594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása