Indiszkrét

Egy újszülött a legfiatalabb ferőzött az Egyesült Királyságban

2020. március 14. 11:11 - kurrek

20200305koronavirus-korhaz-nagybritannia-london.jpg

Az Észak-Middlesexi Egyetem Kórháza közleményben jelentette ki, hogy a náluk fekvő két beteg tesztje pozitív lett, azonban azt egy brit bulvárlap értesülései szerint a két beteg egy újszülött és az édesanyja lehetnek. Ráadásul a várakozások szerint a briteknél 3-4 hónap múlva tetőzhet a járvány. 

Ha a fent említett hírek igaznak bizonyulnak, akkor az újszülött lehet az Egyesült Királyság legfiatalabb fertőzöttje, de a világon is az egyik legfiatalabb lehet, aki elkapta a koronavírust. Bár az értesülések szerint a gyermekekre nincs akkora veszéllyel, ez az újszülöttekre kevésbé igaz. A lap úgy tudja, hogy az édesanyát a napokban szállították kórházba tüdőgyulladással, majd ezt követően végeztek rajta vírustesztet, amelynek eredménye már csak a szülés után érkezett meg. A londoni kórház azt írta, hogy az egyik beteg karanténban van, míg a másik egy speciális kezelőegységben van, ám azt nem mondták, hogy melyik beteg kicsoda. 

A briteknél a halálos áldozatok száma már átlépte a tizet, de ez a szám csak magasabb lehet az elkövetkezendő időszakban. A várakozás szerint ugyanis 10 hét múlva tetőzhet a járvány a szigetországban. 

A brit kormány a helyzetre való tekintettel a májusra tervezett helyi és polgármesteri választásokat egy évvel elhalasztja.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr1015520728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása