Indiszkrét

Visszatér az élet Sanghajba

2020. március 16. 20:41 - kurrek

pudong-1798289_1280-1024x634.jpg

Szépen lassan visszatér az élet Sanghajba, ahol múzeumok, parkok és galéráiák nyitnak ki ismét. A helyi hatóságok azt híresztelik, hogy már lecsengett a járvány, így újrakezdődhet az élet Kínában. A megnyílt parkokba azonban korlátozták a látogatók számát, ahova az eddig megszokott látogatószám felét engedik csak be. 

Az említett helyek mellett a város idegenforgalmi látványosságainak közel 70 százalékát hétfőtől ismét megnyitják az emberek előtt. A Sanghaji Múzeum pénteken hét kiállítását nyitotta meg a látogatók előtt, ahol normális esetben naponta kétezer belépőt adnak el online, ez a szám az újranyitást követő első napon ezer volt. A turistáknak kötelező a maszk viselete, ráadásul a belépés előtt a hőmérsékletüket is megmérik. 

A hétvégén további öt művészeti galéria, köztük a Kínai Művészeti palota is fogadott már embereket. A kulturális létesítmények közül sok könyvesbolt is megnyitotta kapuit a vendégek előtt. A nagyobb tömegeket megmozgató színházak és mozik egyelőre viszont zárva tartanak. 

Kínában mára már kevesebb beteget regisztrálnak, mmint a világ másik országaiban összesen. Az országban vasárnap már csak 16 új fertőzöttről és 14 halálesetről számoltak be. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr2215525918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása