Indiszkrét

Sorra zárnak be a gyárak

2020. március 18. 10:30 - kurrek

32078679_7e5b51cc99d22f280020fcf470bef4af_wm.jpg

Folyamatosan jönnek a hírek a magyarországi gyárak bezárásáról. Korábban a Volkswagen vezérigazgatója jelentette be, hogy a vírus miatt felfüggesztik a termelést, amely számunkra is fontos, hiszen ezáltal a győri Audi-gyár termelését szintén fokozatos állítják le péntekig. 

Az Audi hétfőtől bizonytalan ideig nem termel tovább. A wolfsburgi sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyelőre két-három hétre függesztik fel a gyártást a legtöbb németországi és európai üzemben, köztük a magyarországiban is. Az Audi bezárja a brüsszeli, a mexikói és az ingolstadti telephelyeit is. A döntést azzal indokolta, hogy a jrávány által okozott betegség folyamatosan terjed a kontinensen, illetve a világ számos országában. Ennek hatására akadozik, vagy szinte teljesen szünetel az alkatrészek szállítása.

 

 

A cég közölte, hogy a munkavállalókat érintő következményekről hamarosan további tájékoztatást adnak. A vállalat tavaly rekordévet zárt, így nagy fájdalom számukra a leállás, de a terjedés megfékezése érdekében ez a lehető legjobb döntés. 

A győri gyárban 13 ezer ember dolgozik napi szinten, így hétfőtől ennyi munkás kénytelen szabadságot kivenni. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr8215531332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása