Indiszkrét

16 ezer munkanélküli egyetlen nap alatt

2020. március 18. 20:53 - kurrek

7277_9701_0.jpg

A hétfői nap folyamán egyetlen nap alatt 16 ezer új munkanélkülit regisztráltak a szomszédos Ausztriában. A hivatalos szerv bejelentése szerint ezen a napon ráadásul egyetlen új munkába lépés sem volt az országban. 

Bár Magyarországon sem rózsás a helyzet, az osztrákoknál már nagyon rezeg a léc. A kinti munkaközvetítő szervezet igazgatója elmondta, hogy hamarosan ezrek fogják elveszíteni a munkájukat, így nagyon kemény hetekre számítanak. A járvány miatt a téli turisztikai szezon egy hónappal korábban fejeződött be, ami hatalmas kiesés az országuknak.

A vezető ugyanakkora a részmunkaidős foglalkoztatás szabályainak rugalmassá tételét kérte. Ez azt is jelentené, hogy a foglalkoztatási támogatásra elkülönített 400 millió euró három hónapig tart majd ki. Amennyiben a helyzet még ezután is fennáll, a kormény további forrásokat szabadít majd fel a foglalkoztatás támogatására. 

Magyarországon a jelentések szerint tavaly 3,5%-os volt a munkanélküliségi ráta, amely idén minden bizonnyal emelkedni fog. Egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy hány ember veszíti el a munkáját heteken belül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr7815532740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása