Indiszkrét

Legtöbbet értékesített telefon lett a világon az iPhone XR

2019. december 30. 21:19 - Molnár Balázs L.

148941s.jpg

 Bejött az Apple számítása, amikor három modellel rukkolt elő tavaly, köztük egy jóval olcsóbb, de mégis brutál jó hardverrel megáldott iPhone XR-t dobott piacra.

Habár külsőre nem lett a legszebb telefon és kijelzőben is borzalmas felbontást kaptak a vásárlók, mégis már bemutatkozásakor 299.999 forintért hozzá lehetett jutni. Világszinten 2018 év vége óta uralja a piacot, pedig mindössze 3 százalékos részesedése volt a tortából. Az Apple összes eladásának pedig a negyedét tette ki, és mindenhol a legtöbbet eladott telefon lett. Az alacsony ár mellett az is szerepet játszott a menetelésben, hogy a cég eddigi Kínai hanyatlásán úgy próbált meg javítani, hogy a térségben még olcsóbban forgalmazta a mobilokat. Bejött.

huawei_p30plus-002.jpg

 Az idei iPhone 11, ami kvázi egy az egyben az XR kiváltója, már most sikerült bekerülni a top 10-be, egészen az ötödik helyre volt elég ez a pár hónap. A legnagyobb konkurensek közül a Samsung három mobilt szállított az élmezőnybe, ezek mind egytől egyig az A széria tagja voltak, az A10 2,6%-al végzett a második helyen, az A50 1,9%-ig jutott, míg az A20 1,4%-ot tudott elérni. A Huawei azonban csak egyetlen modellel képviseltette magát, a P30-al épphogy elcsípve a tizedik helyet, előtte a Xiaomi 7A futott be 1,2%-al. Azonbn az idei évben az első 10 mobilból eredő bevétel 30%-al csökkent tavalyhoz képest. Csúcsmobilokból is idén csupán 3 jutott az idei listába, míg tavaly még a lista felét adták a zászlóshajók. Erre leginkább az olcsóbb, középkategóriás telefonok lehetnek a magyarázat, amikért már nem kell leszurkolni több száz ezret, mégis olyan hardverrel és felszereltséggel érkeznek, mint drágább társaik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr3315374340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása