Indiszkrét

Prágában kötelező az arcmaszk használata

2020. március 18. 21:48 - kurrek

90782_c95a894764eb0e1791d5a754a48ab4dbbac81ed0_original.jpg

A cseh fővárosban már csak arcmaszkban lehet felszállni a tömegközlekedési eszközökre. A főpolgármester bejelentette, hogy keddtől kezdve tilos lesz használni a buszokat és villamosokat arcmaszk használata nélkül. 

A korlátozásnak csak egy bökkenője akad, mégpedig az, hogy hatalmas hiány van a védőfelszerelésből. Sem gyógyszertárakban, se egészségügyi intézményekben nem lehet kapni belőle. A polgármester hozzátette, hogy akinek van az használja, akinek nincs, ő is könnyedén készíthet magának házilag, hiszen számos alternatív megoldás létezik erre. 

A főpolgármester arra számít, hogy az emberek be fogják tartani a szabályokat, hiszen ez mindenki érdekét szolgálja. Aki viszont nem tartja be, azt kitilthatják a közlekedési eszközökről. Ahogy Budapesten, úgy Prágában sincs már lehetőség az első ajtókon felszállni, illetve a menetjegyvásárlás is megszűnt a vezetőknél. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr6915531284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása