Indiszkrét

Érkeznek a vérnyomásmérő fülhallgatók

2020. január 14. 12:15 - kurrek

d54krt8wooy.jpg

Még idén a boltok polcaira kerülhetnek az első vérnyomásmérő fülhallgatók. A Valencell nemrég összerakott egy prototípust, amely olyan ígéretesnek bizonyult, hogy nemsokára piacra is dobhatják. 

A cég szerint a fülünk az egyik legmegfelelőbb hely a vérnyoms mérésére. Mivel a hallószervünkben elegedő véráram van, illetve a szívtől is megfelelő távolságban helyezkedik el, így a fülhallgatóra gondoltak, mint első vérnyomásmérő eszköz. Az egészségkövetés jövője tehát ezek az eszközök jelenthetik számunkra. A nagy áttörést az amerikai vállalat még ebben az évben ki szeretné adni. A Valencell már el is vitt egy prototípust a hallókészüléknek kinéző termékből a CES-re, ami okostelefonra küldi át az eredményeket. 

A tengerentúli szervezeteknek is hamarosan bemutatják, de eleinte csak általános wellness célokra szánják, addig legalábbis biztosa, amíg a szabályozásoknak sikerül jobban megfelelnie. Az első tesztre február 2-án küldik ki a műszert a partnereknek, így a fogyasztók még idén kezükbe vehetik a végleges változatot. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr1515408418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása