Indiszkrét

400 dolgozóját bocsájtotta el a Háda

2020. március 19. 17:35 - kurrek

bp14-1.jpg

A koronavírus hatására egyre többen kénytelenek lehúzni a rolót. Számos gyár felfüggesztette a működését, de akadtak olyan cégek, akik kénytelenek voltak végleg bezárni. Az ország legnagyobb használtruha forgalmazója a Háda szintén lépéseket kényszerült tenni.

A Háda Kft-nek Kisvárdán van a székhelye, ahol közel négyszáz dolgozó került utcára egyik napról a másikra, ugyanis a cég nem tud nekik több munkát adni. A vállalat ezt azzal indokolta, hogy a koronavírus miatt a keresletük visszaesett, így nem tudják tovább fizetni a béreket. Sajnos áldozatokat kellett hozniuk, elkerülhetetlen volt, hogy embereket küldjenek el. 

A dolgozók egy része három hónapig kap majd munkanélküli támogatást, de az MSZP alelnöke azt kéri a kormánytól, hogy a segélyt kilenc hónapig folyósítsa az elbocsájtott embereknek. 

A Háda az ország szinte összes nagyvárosában megtalálható, így kérdéses, hogy az üzletekben dolgozók meddig húzzák még a cégnél. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr3115534364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása