Indiszkrét

Egyre töben mennek külföldre dolgozni

2020. január 30. 09:46 - kurrek

fizikai_munka_n-hd.jpg

A tavalyi évben csökkent a közfoglalkoztatottak száma, eközben viszont munkanélküliség a mélypontjára süllyedt Magyarországon. A külföldön dolgozók száma pedig szintén rekord közelében van. 

Október és december között több mint 4 és fél millió magyar dolgozott, amely 40 ezres növekedést jelent az előző évek adataihoz képest. A KSH felmérése alapján az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 52 ezer fő, a külföldön munkát vállaltaké pedig 9 és fél ezerrel nőtt. A már említett közfoglalkoztatottak száma pedig 24 ezerrel csökkent. Az ő számuk ezzel 100 ezer közelébe került, amely egy igen alacsony adatnak számít. A külföldi munkaerő a mostani emelkedéssel 120 ezerre duzzadt. 

Hazánkban a munkanélküliek száma sosem volt kirívóan magas, de túl alacsony sem. Jelenleg közel 155 ezer munkanélküli van az országban, amely 3,3%-os rátát jelent. Mindez Magyarország történelmének egyik mélypontja is egyben. Számuk évente körülbelül 12 ezerrel csökken, amely azt mutatja, hogy a munkaerőpiac továbbra is erős. Csökken az üres álláshelyek száma, de még így is jelentős mértékűek a betöltetlen munkák, főként a szakmunkások körében. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr2815435134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása