Indiszkrét

A britek szerint egy évig is eltarthat a járvány

2020. március 16. 15:14 - kurrek

korona-nagy-britannia-e1584218269946-1024x575.jpg

A brit közegészségügy szerint a koronavírus-járvány jövő tavaszig is eltarthat Nagy-Britanniában. A kormányuk szerint az emberek 80 százaléka el fogja kapni a fertőzést, ráadásul csaknem nyolcmillió ember kórházba is kerülhet. 

Chris Whitty, a kormány egészségügyi főtanácsadója azt mondta, hogy ez lenne a legrosszabb forgatókönyv, de valószínű, hogy ennél azért jobban fognak alakulni a dolgok. Az elemzések szerint viszont arra számítanak, hogy ötből négy ember fogja elkapni a fertőzést. A számítások alapján félmillió olyan brit fog kórházba kerülni, aki fontos munkát végez a vírus elleni védelemben. A briteknél több mint félmillióan halhatnak bele a betegségbe. 

Egy epidemológus szerint nyáron - az influenzához hasonlóan - valamennyire visszaesik majd a fertőzések száma, de ősszel ismét visszatérhet a növekedés. Hosszú tábon azt jósolják, hogy az új típusú vírus az emberiséggel marad, de immunitást szerezhetünk vele szemben, így egyre kevésbé okoz majd problémát. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr6515525832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása