Indiszkrét

Mobilos játékokra költünk a legtöbbet

2020. február 15. 22:00 - kurrek

most-popular-mobile-games-2018.jpg

A teljes játékipar legnagyobb szegmensévé vált a mobilos játékpiac. A legtöbb pénzt az in-app vásárlások keretében költik a vásárlók. A bevételek nagy része iOS-es eszközökről származik, de ez a helyzet fordulni látszódik. 

2018-ban 68,5 milliárd dollárt költöttünk a játékiparban, amelyből 54,9 milliárd az okostelefonoknak volt köszönhető. Ez az arány a következő években csak nőni fog, legalábbis az elemzők szerint. Az viszont tény, hogy egyre többen vásárolnak úgy telefont, hogy az alkalmas legyen online játékok lejátszására is. 

A költések nagyrészt iOS-es rendszeren keresztül zajlanak, de 2023-ra az Android kerülhet az első helyre. Amerikában a legtöbbet hozó játék jelenleg a Clash of Clans és a Fornite

Az in-app vásárlások után a legtöbb bevételt a hirdetések kapcsán kapják a fejlesztők. A sima applikációk videós és normál reklámok formájában hoznak pénzt a konyhára. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr8415470756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása