Indiszkrét

Az Apple bezárja üzleteit

2020. március 14. 19:26 - kurrek

og-1.png

Az Apple úgy döntött, hogy bezárja valamennyi, Kínán kívüli üzletét. A COVID-19 miatti kozkázatokra való tekintettel ideigenesen nem nyit ki egy Apple üzlet sem Kínán kívül. Az online-rendelés azonban továbbra is működik. 

Tim Cook, az Apple vállalat vezére közölte, hogy a tervek szerint mindez március 27-ig marad majd érvényben. A szombati közleményében elmondta, hogy a közösen elsajátított legjobb gyarkolatok segítenek bennünket az eredményes globális válaszok megtalálásában. Kifejtette azt is, hogy az Apple hozzájárul majd az üzletek bezárása miatti veszteségek kompenzálásához is. A cég továbbá gyűjtést indít a védekezéshez, minden dollárhoz kettőt tesz hozzá saját zsebből.

Az ázsiai ország valószínűleg azért jelent kivételt, mert a hírek szerint nagyjából sikerült megfékezni a vírus terjedését, a gyárak pedig sorjában nyitnak ki ismét. Persze az is közrejátszik, hogy a kínai piac fontos az Appl-e számára, hiszen nagyon nagy a verseny a kínai mobilgyártókkal, főként a Huawei-jel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr215520718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása