Indiszkrét

Túl korai volt az új konzolok bejelentése?

2020. február 19. 23:14 - kurrek

unnamed_1.jpg

Nem tett jót a PS4-nek és az Xbox One-nak az új konzolok bejelentése, jóval kevesebbet adnak el a kifutó termékből, mint hét éve. Az előző generációs darabokat az Xbox One követett, amelynek eladásai a vártnál gyorsabban lassulnak az Egyesült Államokban.

A Niko Partners elemzője, Daniel Ahmad a Twitteren tette közzé, hogy sajnos nem tett jót az új konzolok bejelentése. Az NPD Group eladási adatai szerint 2020 januárjában 35 százalékkal gyengültek a hardveres bevételek az egy évvel korábbihoz képest az Egyesült Államokban. Ez főként a PS4 és az Xbox One visszaesésének tudható be, mivel a Switch továbbra is remekül hozza a korábbi számait. 

Az elemző azt is elmondta, hogy a két konzol elmarad a PS3 és az Xbox 360 generációváltás előtti, 2013-as számaitól, amelyből az következik, hogy a PS5 és az X-széria korai bejelentése nem tett jót a kifutó termékeknek.

Tavaly januárig amúgy az Xbox One-ból 41 milliót értékesítettek, míg a PS4 elérte a 100 milliós számot. Ráadásul az Xbox-on sokkal jobban mennek a digitális eladások, mint a többi platformon. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr3315479710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása