Indiszkrét

Mélypontra süllyedt a forint

2020. március 17. 09:35 - kurrek

forint-es-euro-356759.jpg

Hétfő délelőtt történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben. Emellett pedig krízis van a tőzsdén is, ahol folyamatosan változik a helyzet.

A süllyedés nem is akármekkora volt, hiszen közel 348 forintnál járt az árfolyam. Már a hétvégén is közel volt a mélyponthoz, ám a mostani rekordnak számít az euróval szemben. 

A vírus miatt a tőkepiacon is komoly döntések előtt állnak. Az MNB némi likviditást öntött a piacra, majd bejelentette a vállalati hitelvisszafizetési moratúriumot. A jegybank próbálja megelőzni a csődhullámot, ami a lakosságot is érinteni fogja hamarosan. 

A befektetési piacon a legtöbben a dollár és az euró felé mozognak, a kettő mellett pedig a forint egyáltalán nem tűnik versenyképesnek. Zuhant továbbá a vállalati kötvények piaca, a részvénypiac, de még az arany és az ezüst ára is. 

Az áresést egyértelműen Olaszország vezeti, de a németek, a franciák és a britek indexei is az összeomlás szélén állnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr215528180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása