Indiszkrét

Egy hónap múlva kerül mozikba a Mulan

2020. március 01. 14:57 - kurrek

1628-mulan_41358.jpg

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a Mulan című mese animációs változatát. Az alkotást akkor egy Oscar-díjra és két Golden Globe-ra is jelölték. A történet Kína egyik legkedveltebb mondája alapján született meg, amely ma is része az iskolai tananyagnak az országban. 

Tavaly jelentették be, hogy 2020. márciusában érkezik a megfilmesített változat, amelynek a főszerepére egy évig keresték a megfelelő személyt. Mulan karakterét végül Liu Yifei alakítja majd, aki mellett feltűnik Donnie Yen, Tzi Ma, Gong Li, Jason Scott lee és Jet Li is. A filmet Niki Caro rendezte, akiről korábban A bálnalovas kapcsán hallhatott a közönség.

A művet közel 200 millióból készítette el a Disney. Az eredeti tervek szerint már 2010-ben le szerették volna forgatni, de ezt végül lefújták. Ezt követtően öt évet kellett várni, hogy megtörténjen a csoda és ismét bejelentsék az alkotás érkezését. 2016-ban elkezdték válogatni a színészeket, 2018. áprilisára végeztek is vele. Augusztusban Új-Zélandon kezdték el forgatni a történetet, amit végül novemberben be is fejeztek.

A sztori egy félelmet nem ismerő lányről szól, aki férfinak álcázza magát, hogy beálhasson a katonák közé a Kínát fenyegető sereg ellen. Amikor a császár határozata szerint minden családból valakinek csatalakoznia kell egy főnek a sereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, majd végül Kína legnagyobb harcosává válik.

A filmet március 27-én mutatják be az amerikai mozikban, hazánkban viszont már 26-án látható lesz a történet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr3215493840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása