Indiszkrét

Magyarországot is elérte a koronavírus

2020. március 06. 09:59 - kurrek

358345_szlavik.jpg

Szerdán bejelentették, Magyarországot is elérte az új koronavírus. Az első két fertőzöttet ezen a napon regisztrálták, amit Orbán Viktor tett közzé Facebookon. A két beteg iráni diák, akik a SOTE hallgatói, ám jelenleg a Szent László Kórházban ápolják őket. A tüneteik egyelőre enyhék.

Az információk szerint a két fiatal közül az egyik a Semmelweis Egyetem gyógyszerész karára jár, így az intézményen biztonsági intézkedéseket rendeltek el. A másik diákról egyelőre nem tudni, hogy melyik egyetem hallgatója. A fertőzöttek nemrég jártak Iránban, ahol családjukat látogatták meg. A Szent László Kórház főorvosa elmondta, hogy az egyikük maga jelentkezett a szűrésre, mert kíváncsi volt, hogy elkapta-e otthon a fertőzést. A vírust szerdán mutatták ki bennük, de már február 22-én visszatértek az országba. Azóta vizsgálják, hogy merre jártak és kikkel érintkeztek. Kína és Olaszország után Iránban a legsúlyosabb a helyzet, ahol már több halálos áldozatot szedett a betegség. 

A terjedés felgyorsult

Az elmúlt hetekben Olaszországban kialakult helyzet miatt egyre több országból jelentenek betegeket. Legutóbb Argentína, Chile, Románia, Lengyelország és Csehország jelezte, hogy találtak fertőzötteket. Olaszországban jelenleg körülbelül 2500 regisztrált van, de ez a szám folyamatosan növekszik. A vírus innen gyorsan továbbterjedt a közeli országokba, így Ausztria, Horvátország és Svájc sem maradhatott ki. Mind a három érintett terület megfelelően tudja kezelni a vírus terjedését. Ausztriában eddig 27 beteg van, de folyamatosan tesztelik a lehetséges fertőzötteket. Horvátországban egyelőre kilenc esetről tudnak, akiket Rijekában és Zágrábban látnak el. 

Romániában négy, Lengyelországban pedig egy betegről tudni. A szomszédos országban 182 ember van karanténban és több mint 8000 embert figyelnek meg. 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr9015504568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olasz Bazsa 2020.03.06. 11:57:38

Családi szintű védőmaszk beszerzésben vagyok. Követelmény a levegőben lévő apró folyadékcseppek kiszűrése, ezért csak az FFP3 -as védőmaszk jöhet szóba. Gyakorlatilag sehol nem lehet már kapni. Azaz a www.vedomaszk.eu oldalon még van készleten, valaki vásárolt már tőlük? Milyen gyors a kiszállítás?
süti beállítások módosítása