Indiszkrét

Már itthon is fejlesztik a koronavírus elleni készítményt

2020. március 14. 19:26 - kurrek

_107567994_gettyimages-842220716.jpg

Orbán Viktor a minap jelentette be, hogy kutatócsoport alakult idehaza a koronavírus ellen gyógyszerfejlesztés érdekében. A készítmény terápiás jellegű lenne, de nem védőoltásként dolgoznának rajta. A csoport tagjaként a hazai tőzsdén is jegyzett Richter is ott lesz.

"Sikeres fejlesztés esetén is évekig tarthat, amíg a készítmény piacra kerül, de az eredmény hosszabb távon biztos hátteret nyújthat a hasonló megbetegedések kezeléséhez, a magyar betegek ellátásához." 

Ezt vetíti előre az ITM közleménye. A kormányzati támogatással alakult kutatócsoport célja egy olyan terápiás készítmény előállítása, amely a fertőzöttekben semlegesíti a vírust. Ezt a csapatot Jakab Ferenc professzor vezeti majd, de a tagok között ott lesz a Pécsi Tudományegyetem Terrmészettduomnyi Kar Biológiai Intézete, a Szentágothati János Kutatóközpont kutatói, a Richter Gedeon Nyrt. és az ImmunoGenes Kft. szakemberei is. 

 

Az eddigi információk szerint a megoldás egy fúziós fehérje lehet, de ahogy minden gyógyszerkutatás, úgy ennek a fehérjének a fejlesztése is roppant időigényes lehet, hatalmas a kockázat és a bizonytalanság ezzel kapcsolatban. 

A készítmény létrehozását a rendelkezésre álló kutatás-fejlesztési forrásokból támogatják majd. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr8815520692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása