Indiszkrét

Berlinben épül a Tesla első európai gyára

2019. november 16. 17:41 - kurrek

charger-2_2.jpg

Berlintől nem messze épül fel az első európai Tesla üzem. Ezt Elon Musk jelentette be, aki az elektromos autókat gyártó amerikai cég vezetője. Egy gálán elmondta, hogy a készülő új berlin-brandenburgi nemzetközi repülőtér közelében építik majd fel a gyárat, amely Sanghaj és Amerika után a harmadik üzem lesz.

A jövőben átadásra kerülő épületegyüttesben akkumulátorokat és meghajtási rendszereket gyártanak majd, de emellett az autók összeszerelése is itt zajlik hamarosan. Az első ilyen a Model Y lesz, amelyről egyelőre nem sokat tudni. A tárgyalások már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek, de csak most vált biztossá, hogy elkészül a gyár, amely Grünheide-nél építik majd fel. Ez Berlin határától körülbelül tíz kilométerre terül el. Érdekesség, hogy korábban itt valósult volna meg a BMW egyik beruházása, most ennek a helyén kerül megépítésre a Tesla üzeme. 

Az újdonság ráadásul nem is kevés munkahelyet teremtene a németeknek, hiszen 10 ezer új dolgozót vehetnek majd fel a termeléshez. A hivatalos átadás még messze van, előzetesen a 2021-es év végét tervezik, de ez még nagyon kétséges. 

A Tesla már évek óta tervez betörni Európába, így csak az volt a kérdés, hogy ez mikor valósul meg. A cég a harmadik negyedévben rekordszámú, 97 ezer autót szállított a megrendelőinek, amely két százalékkal többet jelent, mint az előző három hónapban. Bár érdemes megjegyezni, hogy a két drágább típus értékesítése azonban közel másfél százalékot csökkent, viszont a Model 3 száma 2,6-al nőttek, emiatt lehet az, hogy még így is jócskán túlteljesítettek. Nyeresége 342 millió dollár volt, amely 34 százalékos csökkenés az előző évhez képest.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr8215304730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása