Indiszkrét

Jövőre debütál a Microsoft játékstreaming szolgáltatása

2019. november 26. 12:43 - kurrek

twarren_xcloud_1_0.jpg

2020-ban válik elérhetővé a Microsoft játékstreaming szolgáltatása. A Project xCloudot már iOS-en tesztelik, de hamarosan más cégek is kipróbálhatják az újdonságot. A vállalat vezetői elárulták, hogy jövő évtől a szolgáltatás Windows 10-en is használható lesz.

A tervek szerint az Xbox Game Pass előfizetésében benne lesz majd az xCloud is. Az üzletág vezetője úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nincs túl kiterjedt billentyűzet-egér támogatás az Xboxos játékoknál, de többféle tartalomra is számíthatnak az felhasználók. 

A játékstreaminghez azonban nem kell mindenáron Xbox-xal rendelkezni, hiszen a Sony DualShock 4 kontrolleireihez, illetve néhány Razer Bluetooth-hoz is támogatást kap majd. A vállalat továbbá szorosan együttműködik az Apple-lel is, az iOS-es alkalmazás prototípusa ráadásul már működik is, bár csak házon belül. A tesztelérhetőség jövőre bővülni látszik, hiszen Kanada, Japán és India mellett természetesen Nyugat-Európát is megpróbálják megcélozni, amely hatalmas piac lehet a számukra. Az újdonság, ha jól teljesít, akkor segítheti a céget, hogy meghódítsa az indiai piacot. 

A Microsoft szerint minden, a Game Passben elérhető cím ott lesz az xCloud katalógusában, ami már a kezdetekkor több mint száz százalékot jelent, a lista pedig addig is folyamatosan bővül.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr6615313228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása