Indiszkrét

Hamarosan itt az első okoskontaktlencse

2020. január 19. 23:06 - kurrek

mojolensonfinger2.jpg

A Mojo Vision egy újfajta kontaktlencsét fejlesztett ki, amellyel már sötétben is láthatunk. A termék a kiterjesztett valóságot használja alapul, így lehet, hogy a tulajdonosa "szuperképességekre" tesz szert a viselés során.

A legújabb lencsének köszönhetően hamarosan egy új okos műszert vásárolhatunk meg magunknak. A vállalat találmánya az első olyan, amely a látás javítása mellett a tájékozódást is segíti majd. Ha behelyezzük a szembe, úgy érezhetjük, mintha egy kisebb képernyő lenne előttünk. A Mojo elmondása szerint a termék több információ megjelenítésére is alkalmassá válik, többek között sporteredmények is követhetőek rajta. A legnagyobb újdonság azonban az éjjellátó funkció, amely segítségével az emberi szemet képessé teszi a rossz fényviszonoyok melletti fókuszálásra. 

Az első prototípus már elkészült, azonban a piacra dobással még várniuk kell. A The Verge-nek nyílt lehetősége elsőként letesztelni a terméket, akik egész jó véleménnyel voltak a lencséről. Később kiderült, hogy a gyártó fogyasztóknak és cégeknek is kínálja majd az újdonságot. A Mojo reményei szerint két év múlva már árulni tudják a kifejlesztett verziót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr7315414048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása