Indiszkrét

Visszaveszi az IKEA a használt bútorait

2020. január 23. 20:21 - kurrek

ikea-1.jpg

Már az idei évben megvalósulni látszik a világ egyik legnagyobb lakberendező áruházának egyik újítása. Az IKEA ugyanis hamarosan visszaveszi a használt bútorait, amely elősegíti a környezetvédelmet is. Mindemellett pedig hamarosan több vidéki városban is lesznek átvevőpontjai, amelynek sokak már most örülnek.

2020-ban megnyílhat az első olyan nem IKEA által fenntartott átvételi pont, amelyben a megrendelt termékeket tudjuk beszerezni. Négy vidéki nagyváros került szóba ezzel kapcsolatban. Pécsett, Veszprémben, Kecskeméten és Debrecenben is lehetőségünk lesz az online leadott rendelések átvételére. Ezt egy sajtótájékoztatón mondták el. Pluszként pedig azt is bejelentették, hogy a soroksári és a budaörsi áruházak után már az Örs vezér térinél is lehetőségnünk lesz az önkiszolgáló csomagátvételre. 

Tavasszal pedig olyan újítást tervez az IKEA vezetősége, amely korszakalkotó lehet. Magyarországon ugyanis ekkor indul el a "Bútorok második élete" elnevezésű kedvezményezés. A svéd vállalat 2030-ra tervezi megvalósítani a körkörös gazdaságot, amely azt jelentené, hogy minden új termékét már a kezdetektől úgy tervezi, hogy azok más célból felhasználhatóak és újrahasznosíthatóak legyenek. Ezáltal sokkal kevesebb hulladékot termelnének. A környezetvédelem az északi országokban nagyon fontos, így nem csoda, hogy az IKEA az első olyan áruház, amely meglépi ezt.

Ez gazdasági szinten is kedvező lehet a számukra, hiszen szeretnék elkerülni a veszteségeket, illetve minden keletkezett veszteséget vissza szeretnének fordítani a gyártásba. Csökkennének a költségek és talán még a termékek árán is érezhető lenne a változás. Bár ez még a jövő zenéje. 

A hazai program keretein belül a vásárlóktól vásárolná vissza azokat a bútorokat, amelyekre már a vevőnek nincs szüksége. Ez a lehetőség márciusban indul el valamennyi hazai áruházban. A leadott termékeket visszavásárlási áron értékesítik újra a leértékelt áruk részlegén. Pluszként azt is elmondták, hogy ezekre a bútorokra további egy év garanciát vállalnak, így is biztosítva a minőséget. 

Az IKEA a hazai piac egyik legsikeresebb bútoráruháza. A tavalyi évben a bevételük több mint 20 százalékkal növekedett, összesen 90,3 milliárd forintért vásároltunk a pesti boltokban, ahová több mint 6,7 millióan látogattak el, közülük pedig 3,5 millióan vásároltak is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr115422802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása