Indiszkrét

Hatalmas eltérések a fizikai munkások bérei között

2020. február 02. 17:38 - kurrek

letoltes.jpg

A szak- és betanított munkások órabérei között hatalmas eltérések vannak az egyes régiókban. Tavaly átlagosan 1203 forintot vihettek haza egy óráért a negyedik negyedévben. A Trenkwalder a statisztikájában körülbelül hétezer munkás bérét dolgozta fel. 

Tavaly már átléptük az átlag 1000 forintos átlagbért, de még mindig komoly eltérések vannak az országrészek között. Míg Budapest és környékén 1600 forintot fizetnek a fizikai munkásoknak óránként, addig a Dunántúl határmenti területein 1400-1500 forintot kapnak a dolgozók. Ennél már csak a Dél-Dunántúlon, az Alföldön és az Észak-Magyarországi településeken rosszabb a helyzet, ahol 1000-1200 forintot vihetnek haza a munkások. 

Mután az idei évben ismét emelik a minimálbért, így ezek a számok tovább növekedhetnek, természetesen a régiók mindegyikébe annak arányában, amennyit eddig fizettek a cégek. Az emelkedés viszont sokkal kisebb lesz, mint korábban, így a munkaerő-kereslet is mérésklődni látszik. Ennek következménye lesz, hogy enyhül a munkaerőhiány által generált bérnyomás is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr4315435110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása