Indiszkrét

Az Apple órái a legnépszerűbbek

2020. február 12. 14:12 - kurrek

149320-smartwatches-review-review-apple-watch-series-5-product-shots-image7-eyifwdu4nx.jpg

A tavalyi évben az Apple Watch volt a legnépszerűbb okosóra, ráadásul az éves eladások alapján megelőzte az összes svájci márkát.

A vállalat tehát nemcsak a telefonok és notebookok területén remekelt, hanem a többi termékével is ott tud lenni az élmezőnyben.

A statisztikák szerint az Apple tavaly 31 milliónál is több okosórát értékesített, ez pedig 36 százalákos növekedést jelent 2018-hoz képest. Ennek hatására a svájci cégek eladásai jócskán megcsappantak. A vállalatok összesen alig több mint 21 milliót adtak el, amely 13 százalékos csökkenést jelent az azt megelőző évhez mérten. 

Az adatok alapján viszont ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne használnák már sima, analóg darabokat. Az idősebb korosztály továbbra is ezt tartja jobb verziónak. Könnyebben tudják kezelni, de természetesen ehhez az is hozzá tartozik, hogy megszokták már ezeket az órákat. A fiatalok számára viszont már sokkal fontosabb, hogy ne csak az időt mutassa, hanem egyéb funkciókkal is tarkítva legyenek az újdonságok, mint a lépésszámlálás, pulzusmérés, vagy éppen a beépített GPS. 

Egy kutató szerint a svájci márkák az okosóárk miatt kezdenek hátrányba kerülni. A Swatch és a Tissot is megérzi a fejlődés gazdasági hatásait. Elmondta, hogy az Apple-t a neve miatt sokkal jobban kedvelik a potanciálisan elérni kívánt fiatalok, de hozzátette, hogy az Apple Watch jobb termékeket állítanak elő, mint az említett európai márkák.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr7515470730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása