Indiszkrét

Megvan az első spanyol áldozat

2020. március 05. 20:35 - kurrek

letoltes_1.jpg

Spanyolországban átlépte a 150-et a fertőzöttek száma. A regisztrált megbetegedések számának növekedése mellett sajnos még egy rossz hírt közölt a spanyol állam, ugyanis elhunyt az első fertőzött is az országban.

Kedden jelentették be a koronavírus okozta első halálesetet Spanyolországban. A beteg 13-án hunyt el egy valenciai kórházban, ám a vírust csak halála után mutatták ki a szervezetében. Ezt a regionális egészségügyi hatóság vezetője mondta el. A minisztérium hozzátette azt is, hogy eddig több mint 150 fertőzöttet számlálnak az országban, amelyben heten súlyosan fekszenek különböző intenzív osztályokon. Állapotuk egyelőre stanilnak bizonyul.

Baszkföldön száz egyészségügyi dolgozót különítettek el, miután ferőzöttekkel érintkeztek. Spanyolországban a fertőzés tulajdonképpen az egész országban jelen van, csak néhány tartományól nem jeleztek egy beteget sem. A Tenerifén karanténba zárt turistákból 193 hagyhatta el a hotelt, ahol öt magyar állampolgár is tartózkodik. 

A spanyol állam nem tervez drasztikus intézkedéseket, tehát nem zárnak be az iskolák, óvodák, munkahelyek sem. A terjedés veszélye alacsony és csak meghatározott térségben jelent valós kockázatot az emberek számára. 

A kínai járvány egyre több országot érint a világ számos pontján, bár a halálesetek nagy része még mindig ott történik. Chile és Argentína kedden jelentette az első fertőzéses esetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr7215504538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása