Indiszkrét

A 64 éve halott James Dean újra szerepel egy filmben

2019. november 09. 09:10 - Jahn Izabella

dean_a_1.jpg

 

A film alkotói megunták a hosszas és eredménytelen kutatást egy a szerephez passzoló színész felkeresésében. Végül az 1955-ben 24 évesen balesetben elhunyt James Deanre esett a választás. A vietnámi háborút felelevenítő Finding Jack c. műben James Dean CGI segítségével lép vissza a mozivásznakra - írja a The Hollywood Reporter.

"Égen-földön kerestük a tökéletes személyt Roger karakterének megformálására, majd végül több hónapnyi kutatás után Dean mellett döntöttünk" – mondta Anton Ernst, a film egyik rendezője.

A Gareth Crocker könyvére épülő dráma a vietnámi háborúban bevetett katonai kutyákról emlékezik meg elsősorban. A Magic City Films produkciós cég szárnyai alatt még be nem futott készítők fognak dolgozni a film elkészítésén. A fent említett Anton Ernst Toti Golykh-kal karöltve lesznek a rendezők, míg a forgatókönyvet Maria Sova írja. Persze mindez nem valósulhatna meg a Dean-család hozzájárulása nélkül. Hál' istennek a cégnek nem okozott gondot megszerezni nemcsak a család pozitív hozzáállását, hanem a szükséges jogokat is. A ikonikus színész CGI-klónját pedig róla készült fotók és felvételek alapján fogja létrehozni egy kanadai és egy dél-afrikai cég, az Imagine Engine és a MOI Worldwide.

A forgatás megkezdésére már ebben a novemberben sor kerül, a bemutató időpontját pedig 2020. november 11-ére tűzték ki, ami nem mellesleg a veteránok napjára esik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr615295178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása