Indiszkrét

Drasztikusan csökkentek a számok a kínai autópiacon

2020. március 06. 09:58 - kurrek

21145104_dfd72c3fe7ec695cc58b1dfbdf4d21b2_wm.jpg

Ahogy azt sejteni lehetett, rosszul indult az év a kínai piacon. Janurában ötödével esett vissza az értékesítés a kínai autópiacon, februárban pedig 80 százalékkal kevesebb autó kelt el, mint 2019-ben.

Miután januárban számos kínai autó- és alkatrészgyár állt le, így az értékesítés során is gondokba ütköztek. Már az elmúlt két évben is folyamatosan csökkentek a számok, de 2020-ban nagyon gyengén indított az állam. Csak januárban közel 22 százalékkal csökkent le az új autók értékesítése. Mindez még nem volt elég, ugyanis februárban ennél sokkal drasztikusabb csökkentek a számok. Az előzetes információk szerint 80%-kal kevesebb gépjárművet adtak el, mint 2019 ugyanezen időszakában. 

Az ismert adatok szerint az autógyártók és a kereskedések közötti nagykereskedelmi eladás még ennél is nagyobb mértékben esett vissza, hiszen itt jelenleg 86 százalékot számolnak. A hónap első pár hetében szinte senki nem vásárolt autót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiszkret.blog.hu/api/trackback/id/tr9315504610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása